Hoe we werken

Wat ons anders maakt dan veel andere werkgevers, is dat we een politieke organisatie zijn. Waar je ook zit, aan het einde van de rit is het college-programma de basis waar vanuit je werkt. De keuzes die we voor de stad en dorpen maken en uitvoeren, maken we in opdracht van het college en worden beoordeeld door de gemeenteraad. Dat vraagt om een publiek hart. Voor de ene functie geldt dat zwaarder dan voor de andere. Maar het speelt altijd ergens mee. Hoe groot is jouw publieke hart?

©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen 13Ð05-2022 Leeuwarden College van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden

Robuust, lenig en in verbinding

Wij vinden het belangrijk om samen te blijven kijken hoe onze organisatie zich ontwikkelt. Hoe doen wij ons werk en wat vindt de samenleving daarvan? Doen wij de goede dingen en doen wij de dingen goed? Hoe realiseren we de ambities uit het collegeprogramma ‘De kracht van samen’? Het zijn vragen die wij ons continu moeten stellen, als wij ‘bij de tijd’ willen blijven. Wij leven en werken immers in een dynamische en veranderende wereld.

Als organisatie hebben we een duidelijke richting voor onze verdere ontwikkeling die uitgaat van een drietal kernwaarden: robuust, lenig én in verbinding. Wat zijn jouw kernwaarden?

Een gezonde
manier van
werken

Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitness abonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Wat heb jij nodig?