Bosk

Deze zomer vindt er een gigantisch cultureel project plaats in onze hoofdstad. Vanaf 7 mei wandelt er namelijk 100 dagen lang een echt bos door de stad. Dan start Bosk van Arcadia. Een enorme logistieke operatie waar we veel vrijwilligers voor nodig hebben. De medewerkers van de buitendienst zijn al druk bezig om de ruim 1.000 bomen te planten.

Groene oases
Deze kunstinstallatie van Bosk wandelt van locatie naar locatie en tovert de straten en pleinen zo om tot groene oases. Bosk gaat het gesprek aan met de stad en haar bewoners en neemt je mee in het verhaal van de aarde, dat nodig herschreven moet worden. Het vraagt aandacht voor het herzien van de verhouding tussen mens en natuur.

Bosk vertelt een verhaal dat verbindt, betovert, de blik verruimt maar ook herkenbaar is. Iedereen kan en mag aanhaken bij Bosk en je wordt uitgenodigd om mee te denken of mee te doen. Het project kent namelijk, naast het wandelende bos, een breed participatie-, educatie-, cultuur- en verdiepingsprogramma voor Leeuwarden en Fryslân.

Samen met deelnemers, wijken, dorpen, verenigingen, ondernemers en organisaties streeft Bosk naar een groenere toekomst door het planten van heel veel bomen. Zo krijgen de bomen en de duizenden zaailingen van het wandelend bos na 14 augustus allemaal een permanente plek in de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân.

Bosk is geïnitieerd door wijlen Joop Mulder (Sense of Place) en bedacht door Bruno Doedens (SLeM) in nauwe samenwerking met Arcadia. Bosk is de eerste ‘triënnale’ van LF2028, de organisatie die de legacy van Culturele Hoofdstadjaar 2018 vorm moet geven.