JongLWD

Werk jij bij de gemeente Leeuwarden en ben je 35 jaar of jonger? Dan kun je sinds december 2022 terecht bij JongLWD, een club jonge enthousiaste ambtenaren.

JongLWD is een initiatief uit verschillende hoeken van de organisatie. Rico Tjepkema: “Toen ik ruim acht maanden geleden hier kwam werken, viel het me op dat de gemeente Leeuwarden geen netwerk voor jonge ambtenaren had. Vrienden van mij werken bij andere gemeenten en daar hadden ze dat wel. En met succes.”

“Het leek me daarom goed om in Leeuwarden ook zoiets op te zetten. Van een collega hoorde ik dat zij contact had met onder andere Charlotte de Boer die hier ook al mee bezig was. We hebben contact gezocht en dat heeft uiteindelijk een groepje enthousiaste mensen opgeleverd, waarvan een deel nu in het bestuur zit.”

Doel van JongLWD is tweeledig. Charlotte Donker: “We willen ervoor zorgen dat jonge ambtenaren elkaar kunnen vinden, een netwerk kunnen opbouwen. En we willen verbinding creëren. Dat doen we door leuke dingen te organiseren, maar we willen het ook over inhoud hebben. We kiezen voor laagdrempelige activiteiten. Je hoeft geen lid te worden van JongLWD. Je kunt gewoon meedoen aan dat wat we organiseren. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.”

JongLWD fungeert ook als gesprekspartner voor bijvoorbeeld gemeentesecretaris Eelke de Jong. Bij de gemeente Leeuwarden werken ruim 400 ambtenaren die jonger zijn dan 36 jaar.