Wat er zo interessant is aan een baan op de afdeling Financiën van de gemeente Leeuwarden? Specialist Financiën Öznur Aydoğan legt het uit. “Als specialist Financiën houd ik mij bezig met het huishoudboekje van de gemeente Leeuwarden. In vaktermen de planning & control cyclus. Daarbij moet je dus denken aan de begroting (waar gaat de gemeente zijn geld aan uitgeven) en de jaarrekening (waar heeft de gemeente zijn geld daadwerkelijk aan besteed). Dat doe ik nu bijna drie jaar en ik vind het ontzettend leuk om te doen.”

Meer dan cijfertjes
Öznur studeerde Bedrijfskunde. “Dat is niet echt een cijfermatige studie en nu werk ik toch bij Financiën. Dat ik hier echt op mijn plek ben, komt omdat we ook veel analyseren en verbanden leggen. Financiën is meer dan alleen cijfertjes.”

Grote bedragen
“Bij Financiën kunnen we alles feitelijk maken. Daar krijg ik energie van. Net als het uitvoeren van aansluitingscontroles. Ik houd van duidelijkheid en vind het belangrijk dat beloftes nagekomen worden. Als je kijkt naar mijn werk, dan snap je eigenlijk wel waarom ik er plezier aan beleef. Als financials houden we ons in de essentie bezig met het feitelijk en kloppend maken van de financiële feiten. Het mooie hieraan is dat deze feiten een maatschappelijk karakter hebben. De speerpunten en doelen worden beschreven en beloftes worden waargemaakt en daar hangt een prijskaartje aan. En hoe gaaf is het om een bijdrage te mogen leveren om dat inzichtelijk te krijgen!”

Ruimte om te ontwikkelen
De keuze voor de gemeente Leeuwarden was voor Öznur een hele bewuste. “Ik ben in Leeuwarden geboren en getogen en wilde graag weten hoe een organisatie als de gemeente Leeuwarden werkt. Daar was ik oprecht nieuwsgierig naar en dat was voor mij een belangrijke reden om te solliciteren.

Bij de gemeente krijg ik de ruimte om me verder te ontwikkelen en om nieuwe dingen op te pakken.

Vrijdagmiddagborrel
Voor wie bij de gemeente Leeuwarden wil solliciteren, heeft Öznur nog wel een paar tips. “Voordat je solliciteert is het slim om even contact op te nemen. Om je te verdiepen in dat wat je gaat doen. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor solliciteren bij de gemeente. En realiseer je dat ambtenaren soms een wat stoffig imago hebben, maar dat dat in praktijk reuze meevalt. We doen echt veel meer dan de hele dag koffie drinken. Zelf zit ik in een gemengd team met collega’s van alle leeftijden. Dat werkt heel goed en zorgt voor de leukste verhalen tijdens de vrijdagmiddagborrels.”