De medewerkers van het team Werving en Selectie van de gemeente Leeuwarden zijn betrokken bij jaarlijks ruim 200 vacatures. “Heel divers, van grafdelver tot manager”, zegt junior adviseur Werving & Selectie Mandy Wietses. “Het blijft leuk om op deze manier een bijdrage aan ons personeelsbestand te kunnen leveren.”

Eerst intern
“Als een afdeling een vacature heeft, melden ze dat bij ons. Vacatures ontstaan bijvoorbeeld omdat er een collega vertrekt of met pensioen gaat. Of omdat er een nieuwe functie bij komt. Wij gaan vervolgens in gesprek om ervoor te zorgen dat er een goed profiel wordt opgesteld. De vacature wordt eerst intern uitgezet en als dat geen goede kandidaat oplevert gaan we ermee naar buiten. Als gemeente maken we gebruik van verschillende kanalen. Onze eigen werken bij website bijvoorbeeld maar ook websites als Werken in Friesland en Gemeentebanen. En natuurlijk onze eigen social media: LinkedIn, Facebook en Twitter.”

Reacties verzamelen
Wie solliciteert op één van de vacatures bij de gemeente Leeuwarden komt terecht bij Mandy en haar collega’s. “Wij verzamelen alle reacties en sturen die door naar de sollicitatiecommissie. Daarna bellen wij de kandidaten die uitgenodigd worden voor een gesprek. Soms zitten wij ook bij die gesprekken, maar meestal komen wij weer in beeld bij de gesprekken over de arbeidsvoorwaarden.”

Concrete voorbeelden
Mandy ziet iedere week talloze sollicitatiebrieven voorbij komen. “Mijn belangrijkste tip is om van je brief geen samenvatting van je cv te maken. In de brief willen we lezen waarom je geïnteresseerd bent in de functie en in werken bij de gemeente Leeuwarden. En noem een paar concrete voorbeelden waarom dat zo is. Dat vinden we echt belangrijk.”

“Maak van je sollicitatiebrief geen samenvatting van je cv, maar laat ons weten waarom je bij de gemeente Leeuwarden zou willen werken”